Hjem » De 10 restaurantene i Gdansk vi liker best

De 10 restaurantene i Gdansk vi liker best

av admin
0 kommentar

1.Billys

Billys finner du nå på 3 forskjellige steder i Gdansk samt 1 i Sopot. Dette er er en knallgod restaurant med et amerikansk diner preg. Her får du god mat og god drikke, men når de i tillegg serverer gratis popcorn fra du setter deg ned blir det vanskelig å finne et bedre sted. Vi har kun vært på Billys restauranten som ligger på Granary, men den kan vi anbefale på det sterkeste. Her var det hyggelig betjenting og god mat, relativt kjapp servering og hyggelig priser. Menyen er diger med alt fra biff til pannekaker og med et godt utvalg amerikansk inspirterte desserter er det også gode muligheter for sukkersjokk. De 3 Billysene i Gdansk finner du da på Granary, en på andre siden av elva samt en på Forum Gdansk (med inngang utenfra senteret).

2. Whiskey in the Jar

Er du en av de som griller året rundt og elsker lukten av røyk og kull? Da er Whiskey in the jar stedet for deg. Om du ikke er så ekstrem på grillingen men glad i kjøtt så vil nok du også like dette stedet. Her får du det meste av det som finnes inn kjøttretter, fra biff til burger. Det meste tilberedes på grill og stedet har en fantastisk eim av grillrøyk. Whiskey in the Jar har en superb atmosfære og det er ihvertfall den eneste restauranten vi har vært på noengang som midt i lokalet har et gigantisk akvarium med en motorsykkel oppi. Restauranten ligger på Granary, ca. 100m fra Billys restauranten, så er det fullt på en av de er det kort vei til neste sted.

3. Jungla

Det første vi gjør hver gang til drar til Gdansk er å besøke Jungla. Dette er en blanding av restaurant, coctail bar og lounge og her kan gjerne tilbringe hele dagen, eller bare stikke innom for en kjapp matbit. Restauranten ligger litt bortgjemt på toppen av Forum Gdansk (utenfor food courten) og har også en diger uteservering på sommeren med utsikt over Gdansk. Stedet er veldig instagram vennlig med fancy rykende drinker og fargerik mat.

4. Riverside by Pilsner

Dette trodde vi var en litt fancy restaurant med hvite duker og porselen, men det viste seg å være en av de kulere restaurantene i Gdansk. Her er det DJ (ihvertfall på kvelden) og god stemning, klientellet er alt fra småbarnsfamilier til “julebord”. By Pilsner betyr også et godt utvalg av øl og menyen er street food med blant annet veldig gode kyllingvinger (1kg vinger koster f.eks. 59PLN så her er det bare å kjøre på). Som mange av de andre beste stedene i Gdansk finner du også denne restauranten på Granary.

5. Woosabi

Woosabi er som du kanskje gjetter på en restaurant med japansk stil eller asian fusion som de kaller det selv. Her finner du ikke noe sushi som vi kanskje trodde første gangen, men et interessant utvalg av bowls og bao buns.

6. Slony Spichlerz

Har du vært på Salt i Oslo? Dette er samme konsept (foruten at det er under tak) med samme navn. Kult sted i et gammelt saltlager fra 1700-tallet og bygningen har beholdt mye av den gamle arkitekturen. Maten er nok litt annerledes nå og dette stedet har 10 forskjellige spisesteder og barer. Slony ligger langs elva på Granary, men er en litt anonym inngang. Stedet har stort sett vært stappfullt de gangene vi har vært innom, men de tilbyr også take away.

Stedene du finner her er:

  • Salty bar
  • Sexy bull
  • Ramen & Sushi by Mitsuro
  • Pasta Miasta
  • Neon
  • MexEat
  • Gwar
  • Great Greek
  • Czerwony Piec
  • Blogo

Legg igjen en Kommentar

Om oss

Vi elsker Gdansk, elsker du oss?

Nye innlegg

Nyhetsbrev

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?