Hjem » 10 aktiviteter i Gdansk for deg som skal ha det gøy

10 aktiviteter i Gdansk for deg som skal ha det gøy

av Anne K
0 kommentar

Hva kan man gjøre i Gdansk?

1. Skytebane med AK47 og Glock i Gdansk

Lyst til å teste noe du sannsynligvis ikke har fått gjort i Norge? Dra på skytebanen og føl adrenalkicket når du fyrer løs med våpen som AK47 Kalashnikov, Glock etc. Extreme Gun Shooting Experience har forskjellige pakker som koster fra 33euro og oppover avhengig av hvor mange dere er.En engelsktalende instruktør hjelper dere hele veien og sørger for trygge forhold. Ihvertfall så trygge forhold som det blir når man er omringet av pistoler og maskingevær.

Priser:

Basis Pakke(20 skudd)5 skudd AK-47 Kalashnikov5 skudd Glock 17/195 skudd Glauberyt (PM98)5 skudd KBKS Hammerli 22LR
Rambo Pakke(35 skudd)10 skudd Glock 17/1910 skudd Glauberyt (PM98)10 skudd AK-47 Kalashnikov5 skudd Shotgun/Mossberg
Ultra Pakke(70 skudd)20 skudd Pistol Rex Zero I20 skudd Carbine AR1520 skudd AK – 47 Kalashnikov10 skudd Vepr 308 WIN

2. Omvisning / guidet tur

Hvorfor ikke la noen som virkelig kjenner byen ta deg med rundt? Det er den perfekte måten å utforske litt mer ukjente områder og attraksjoner i Gdansk. Her tar guiden deg med på kjente og ukjent steder, noen (som Dlugi Targ) har du nok funnet selv allerede, men andre kan være vanskeligere å finne. Lær f.eks hvor andre verdenskrig startet. For en guidet tur, trykk her.

3.Dagstur til Sopot

Kun 30min fra Gdansk ligger Polens kanskje vakreste strandby med den lengste sandstranda du kan tenke deg. Dette kunne like gjerne vært i spania og spesielt på sommeren må du ta turen til Sopot. En dagstur holder lenge for å oppleve det meste av hva Sopot har å by på, alt fra besøk på Piren til en og noen drinker på en av de mange coctailbarene.Les mer om Sopot her

4.Shopping

Med lavere priser enn man er vant til her hjemme må man nesten sjekke ut shoppingen i Gdansk. Du finner 4-5 forskjellige sentre i byen, men det er egentlig bare et av de du trenger å dra til og det er Forum Gdansk. Dette gigantiske kjøpesenteret med over 200 butikker, kino og food court bør dekke de aller fleste shoppe behovene. Her finner du alt fra H&M til Lacoste, Levis etc. 

5.Gdansk Pubcrawl

Det er få steder det er enklere å bli kjent med nye mennesker enn på en Pub Crawl, det er også den perfekte måten å bli kjent med byen på i relativt trygge forhold. Denne runden varer i ca. 4 timer (men fullt lov å fortsette på egenhånd med nye bekjentskaper) og tar dere innom de 3 beste barene og utestedene i Gdansk. Med i prisen er noen drinker og shots, gratis inngang og all den moroa du har behov for. Anbefales på det sterkeste selvom vi ikke tar ansvar for hvordan du har det dagen derpå.

6.Sightseeing med golf cart

Finnes det noen bedre måte komme seg rundt i byen på, enn sittende bak i en elektrisk golf cart? Turen tar 1-2 timer og kjører deg innom steder som Golden Gate, Mariakirken, skipsverftet og karusellen. Morsom tur for alle andre som gir deg full oversikt over Gdansk på kort tid.

7.Besøk Olivia towers

Et lite stykke unna Gdansk sentrum, ca halvveis til Sopot finner du Olivia Star. I 32.etasje finner du den mest spektakulære utsikten du kan tenke meg og får full panorama utsikt over området. I samme etasje. Etasjen er oppdelt i tre soner med forskjellige temaer som hver representerer utsikten de besøkende kan beundre fra hver av de tre observasjons plattformene. Her finner du også en god restaurant med superbe coctails.

8.Båtttur ned Motlawa

Hva med en rolig båttur ned elven med noe godt i glasset? En båttur ned Motlawa-elven i Gdansk, Polen er en sjarmerende opplevelse. Turen begynner i det historiske sentrum, hvor du får se den fargerike arkitekturen langs elvebredden. Mens båten glir rolig nedover elven, passerer man viktige landemerker som det berømte middelalderske krananlegget, en arkitektonisk perle fra Hansatiden. Turen gir en mulighet for å se byen fra et unikt perspektiv, inkludert de gamle bymurene og broene.

9. Dagstur til Stutthof konsentrasjonsleir

Denne skal vel egentlig ikke ligge på en oversikt over morsomme ting å gjøre i Gdansk, men det interessante ved et besøk trumfer gjennom. En dagstur til Stutthof er en gripende og lærerik opplevelse. som er vel verdt å få med seg. Turen hit starter ofte tidlig om morgenen, med en reise fra Gdansk. Stutthof er en tidligere nazistisk konsentrasjonsleir og her får du en guidet tur som dekker leirens historie og dens rolle under andre verdenskrig. Du får se bevarte strukturer som brakker, gasskammeret, og krematoriet, samt personlige gjenstander og fotografier som gir innsikt i fangenes liv. Turen inkluderer også besøk til minnesmerker og monumenter dedikert til ofrene.

10.Dagstur til Malbork slott

Her får du muligheten til å reise tilbake til middelalderen. Dette imponerende gotiske festningsverket, som opprinnelig ble bygget av Den tyske ridderordenen, er verdens største slott målt etter landareal og er på UNESCOs verdensarvliste.Her kan du ta fascinerende vandring gjennom slottets massive murer og tårn og få glimt inn i ridderlivet. Du får også muligheten til å utforske de rikt dekorerte hallene, kapellene, og det store våpenrommet. Det er også en utstilling dedikert til rav, med intrikate kunstverk.

Les også

Legg igjen en Kommentar

Om oss

Vi elsker Gdansk, elsker du oss?

Nye innlegg

Nyhetsbrev

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?