Hjem » Festivaler og happenings i Gdansk

Festivaler og happenings i Gdansk

av Anne K
0 kommentar

Den store guiden til alt som skjer i Gdansk

Gdańsk er en by rik på historie og kultur og er også vertskap for et spennende utvalg av festivaler og eventer gjennom hele året. Disse arrangementene er en fantastisk måte å oppleve byens unike atmosfære på, samtidig som man får et innblikk i både moderne og tradisjonell polsk kultur. Her er en guide til noen av de mest spennende festivalene og eventene som finner sted i Gdańsk året rundt.

Januar: Gdańsk internasjonale vinterfestival

Festivalen er kjent for sin blendende blanding av musikk, kunst og kultur. Gdańsk internasjonale vinterfestival bringer sammen lokale og internasjonale kunstnere i en herlig blanding. Festivalen byr på en rekke musikalske forestillinger, fra klassisk til moderne, og er et must for enhver kulturinteressert reisende.

Mars: Gdańsk Bokfestival

For bokelskere er Gdańsk Bokfestival et paradis. Her kan du møte både polske og internasjonale forfattere, delta i litterære diskusjoner og oppdage nye bøker. Festivalen er en feiring av litteraturen, og tilbyr også verksteder og lesninger for barn. Ta høyde for at festivalen retter seg mest mot lokale.

Mai: Gdańsk Shakespeare Festival

Gdańsk har en spesiell forbindelse med Shakespeare, og denne festivalen feirer denne arven. Her finner du et utvalg av teaterforestillinger fra hele verden, workshops og foredrag. Shakespeare Festival en fantastisk opplevelse for de alle.

Juli: St. Dominik’s Fair

St. Dominik’s Fair er en av de største utendørsmarkedene i Europa og er en årlig tradisjon i Gdańsk. Festivalen, som varer i tre uker, kan by på håndverksprodukter, mat, antikviteter og live musikk. Dette er en fargerik og livlig event som gir et unikt innblikk i lokal kultur.

August: Gdańsk Baltic Festival of Science

For de vitenskapelig nysgjerrige tilbyr Baltic Festival of Science en rekke utstillinger, workshops og foredrag. Festivalen er et samarbeid mellom lokale universiteter og forskningsinstitusjoner, og viser frem det siste innen vitenskap og teknologi.

Oktober: Gdańsk Film Festival

Gdańsk Film Festival er en feiring av både polsk og internasjonal filmkunst. Festivalen viser et bredt spekter av filmer, fra indie-produksjoner til større studiofilmer, og gir publikum muligheten til å møte filmskapere og delta i Q&A-sesjoner.

Desember: Gdańsk Julemarked

Er det en ting du skal gjøre i Gdansk er det å besøke et av Europas beste og mest populære julemarked. Med sitt festlige marked, glitrende lys og overdådige juledekorasjoner, er dette den perfekte måten å komme i julestemning på. Her får du servert tradisjonell mat, håndverk, og det er ofte konserter og underholdning. Markedet finner du øverst i Dlugi Targ, nær forum kjøpesenter.

Les også

Legg igjen en Kommentar

Om oss

Vi elsker Gdansk, elsker du oss?

Nye innlegg

Nyhetsbrev

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?