Hjem » Julemarked i Gdansk

Julemarked i Gdansk

av Anne K
0 kommentar

En magisk opplevelse

https://bozonarodzeniowy.pl/

Hvert år, når desembernatten kaster sitt mørke over Europa, forvandles deler av Gdansk til et eventyrland fylt med lys, farger, og den ubestridelige sjarmen (og lukten) av jul. Julemarkedet i Gdansk er kjent for å være et av de beste i Europa dog trekker besøkende fra hele verden, spesielt nordmenn på jakt etter en unik juleopplevelse. Denne artikkelen er din ultimative guide til Julemarkedet i Gdansk, spekket med tips og råd for å gjøre besøket så bra som mulig.

Skal du reise til Gdansk?

Driver du å planlegger en tur til Gdansk så har vi alt du trenger. Nedenfor finner du de beste hotellene og utfluktene i området!

De beste hotellene i Gdansk

  1. Hilton Gdansk (Vi elsker takterrassen på hotellet )
  2. Puro Gdansk (Perfekt plassering og stilig design )
  3. Radisson Blue Gdansk Luksus midt i gågata

🚗 Trenger du transport fra flyplassen? Reis i stil med privatsjåfør (overraskende billig) Turen booker du her!

De beste utfluktene i Gdansk

  1. Dra på skytebanen (anbefales) (Vi elsker takterrassen på hotellet )
  2. Båttur ned elven (Vi elsker takterrassen på hotellet )
  3. Opplev Gdansk med guidet tur (Vi elsker takterrassen på hotellet )

Historien til julemarkedet i Gdansk

Julemarkedet i Gdansk har røtter som strekker seg langt tilbake i tid. Det begynte som en lokal tradisjon hvor håndverkere og handelsmenn fra regionen samlet seg for å selge sine varer og feire slutten på året. Gjennom århundrene har det vokst til å bli en av de mest ettertraktede julemarkeder i Europa, kjent for sin blanding av tradisjon, kultur og festlig atmosfære.

Åpningstider og dager

https://bozonarodzeniowy.pl/

Julemarkedet i Gdansk pleier å åpne sine dører i slutten av november og varer til begynnelsen av januar. Markedet er åpent daglig fra kl. 10:00 til 20:00, med forlengede åpningstider til 21:00 eller senere i helgene. Disse tidene kan variere, så det er alltid lurt å sjekke den offisielle nettsiden for det aktuelle året for de mest oppdaterte åpningstidene.

Hva man du se og gjøre på Julemarkedet i Gdansk

https://bozonarodzeniowy.pl/

Håndverksboder

En tur til julemarkedet er ikke komplett uten å utforske de tallrike bodene som tilbyr alt fra tradisjonelt polsk håndverk til internasjonale delikatesser. Her kan du finne unike julegaver, som håndlagde smykker, treleketøy, og kunstneriske dekorasjoner. Her finner jeg ofte de siste små gavene jeg trenger hvert år for å være ferdig med alt og alle.

Mat og Drikke

For en ekte smak av Polen, sørg for å prøve noen av de lokale rettene som tilbys på markedet. Fra varmende gløgg (med og uten alkohol) og tradisjonell polsk pølse til søte delikatesser som pączki (polske doughnuts) og pierniki (ingefærkaker). Her er det masse å prøve og jeg anbefaler å heller prøve en ting for mye enn for lite.

Underholdning og aktiviteter

https://bozonarodzeniowy.pl/

Julemarkedet i Gdansk skuffer ikke når det kommer til underholdning. Diu kan få se en rekke live-opptredener, alt fra folkedansere til kor, her er det alltid noe som skjer. Reiser du med barn vil deelske karusellen og de andre festlige aktivitetene som er spesielt designet for dem.

Julenissens hus

Et besøk til Julenissens Hus er et must for familier. Her kan du la barna kan møte Julenissen, ta bilder og til og med sende sine ønskelister direkte til Nordpolen.

Det Magiske treet

Ikke gå glipp av Det Magiske Treet – et gigantisk juletre dekorert med tusenvis av lys, som fungerer som sentrum for julemarkedets festligheter.

Tips for besøkende

  • Pakk Varmt: Gdansk kan være kaldt om vinteren, så sørg for å kle deg varmt med lag av klær.
  • Valuta: Mens mange selgere aksepterer kort, er det lurt å ha litt lokal valuta (polske złoty) for mindre kjøp.
  • Språk: De fleste selgere og ansatte på markedet snakker engelsk, men et par grunnleggende fraser på polsk vil alltid settes pris på.
  • Overnatting i Gdansk: Sørg for å booke i god tid, da får du de beste prisene og de beste hotellene. Julen er spesielt populær så hotellene blir fort fullbooket.

Les også

Legg igjen en Kommentar

Om oss

Vi elsker Gdansk, elsker du oss?

Nye innlegg

Nyhetsbrev

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?