Hjem » Alt du lurte på om Gdansk

Alt du lurte på om Gdansk

av Anne K
0 kommentar

Spørsmål om Gdansk

Jeg har samlet svarene på alt (ihvertfall nesten) av det du lurer på før, under eller etter en tur til Gdansk. Har du andre spørsmål så ta gjerne kontakt så ser jeg om jeg ikke klarer å finne ut svaret på det og.

Skal du reise til Gdansk?

Driver du å planlegger en tur til Gdansk så har vi alt du trenger. Nedenfor finner du de beste hotellene og utfluktene i området!

De beste hotellene i Gdansk

  1. Hilton Gdansk (Vi elsker takterrassen på hotellet )
  2. Puro Gdansk (Perfekt plassering og stilig design )
  3. Radisson Blue Gdansk Luksus midt i gågata

🚗 Trenger du transport fra flyplassen? Reis i stil med privatsjåfør (overraskende billig) Turen booker du her!

De beste utfluktene i Gdansk

  1. Dra på skytebanen (anbefales) Anbefales – mye action og veldig gøy
  2. Båttur ned elven Opplev Gdansk fra vannet
  3. Opplev Gdansk med guidet tur

Hva koster en øl i Gdansk?

Det er et godt spørsmål da det som i Norge vil være forskjellige priser avhengig av hvor du går. Går du i butikken finner du øl til under 10 kroner (0.5) og på bar / restaurant vil du finne halvlitere fra en 15-20 kroner. Det er uansett vesentlig billigere enn noe du vil finne i Norge.

Er Gdansk dyrt?

Sammenlignet med Norge er Gdansk (for det meste) svært billig. Mat og drikke er spesielt billig og et restaurant besøk er fort 1/3 av norske priser (om ikke enda billigere). En BigMac på McDonalds koster ca. 24,- bare for å ha noe å sammenligne med. Klær og elektronikk kan være noe billigere, men det avhenger mye av hvor man handler.

Er det billig å shoppe i Gdansk?

Det kan være billig å shoppe i Gdansk men det avhenger helt av hva du er ute etter. Elektronikk er ikke spesielt mye billigere, men klær kan være det. Home & Cottage ting er ofte mye billigere og her er det gjerne 2 for 3 tilbud og lignende hele året.

Er Gdansk en trygg by?

Ja, men med visse forbehold. Ta forhåndsregler som du gjør ellers. Ikke gå alene rundt i bakgater på natta, spesielt ikke om du har drukket alkohol. Ellers pass deg for Motlawa elva, her detter noen uti hvert år, prøv å unngå å være en av de. Utover det er mye synlig politi og sjeldent tomt i gatene, og byen fremstår som trygg.

Er butikker stengt på søndager i Polen?

Vanlige butikker er stengt på søndager men det finnes små matbutikker overalt som er åpne. Alkohol kan også kjøpes 7 dager i uken, 24 timer i døgnet. Kjøpesentrene har gjerne åpne dører da det food court etc er åpen, men de vanlige butikkene er stengt. I desember er det som i Norge, åpent på søndager.

Hvor får man kjøpt alkohol i Gdansk?

I Gdansk (og polen generelt) får du kjøpt alkohol mer eller mindre overalt. Alle butikker og kiosker selger alt du finner på vinmonopolet i Norge. Noen av butikkene er også døgnåpne.

Hvilken by er finest i Polen

Det synes jeg er et helt umulig spørsmål da Polen har så mye forskjellige å tilby. Er det sol og varme du ser etter er Sopot den fineste byen på sommeren. Er det gamleby du ser etter vil nok Krakow og Warszawa vinne.

Har Polen kystlinje?

Absolutt, Polen har en lang kystlinje og i blant annet Sopot og Gdynia finner du også lange sandstrender.

Hva er hovedstaden i Polen?

Hovedstaden i Polen er også en av mine favorittbyer, Warszawa. Dette er også den største byen i Polen med rundt 1.8 millioner innbyggere.

Hvilket språk snakker de i Polen?

I Polen snakker de Polsk. Dette er et språk som inngår i den slaviske grenen av indoeuropeisk. De aller fleste snakker heldigvis også engelsk, så det er lett å gjøre seg fortstått.

Les også

Legg igjen en Kommentar

Om oss

Vi elsker Gdansk, elsker du oss?

Nye innlegg

Nyhetsbrev

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?