Hjem » Gdansk – Praktisk informasjon

Gdansk – Praktisk informasjon

av Anne K
0 kommentar

Hvis Gdansk står på reiseplanen , er det greit å være godt forberedt på alle praktiske detaljer for å sikre en problemfri opplevelse. Her gir vi deg en omfattende oversikt over nyttig informasjon om Gdansk, inkludert valuta, strømuttak, nødtelefonnumre, kontaktinformasjon for ambassader, vekslingskurs, enkle polske fraser, elektriske sykler, transportmuligheter og trygghet i byen.

Valuta og Vekslingskurs

Valutaen som brukes i Gdansk, og resten av Polen, er den polske zlotyen (PLN). For den aktuelle vekslingskursen til norske kroner (NOK), anbefales det å sjekke en pålitelig valutakalkulator eller veksle penger på ankomst. Per dags dato tilsvarer omtrent 1 polsk zloty 2.68 norske kroner.

Strømuttak

Gdansk, som resten av Polen, bruker standard europeiske strømkontakter med en spenning på 230 V og en frekvens på 50 Hz. Du kan enkelt lade elektroniske enheter med riktig adapter. De fleste hoteller vil også kunne hjelpe deg med dette, så spør i resepsjonen ved behov.

Nødtelefonnumre

For nødsituasjoner i Gdansk og hele Polen, kan du ringe følgende nødtelefonnumre:

  • Ambulanse: 999
  • Politi: 997
  • Brannvesen: 998

Kontaktinformasjon til Ambassader

Skulle du ha behov for konsulær assistanse i Gdansk, finner du kontaktinformasjonen til den norske ambassaden nedenfor:

  • Adresse: Foksal 1, 00-372 Warszawa, Polen
  • Telefon: +48 22 311 09 00

Hvis det ikke er en norsk ambassade i nærheten, kan du også kontakte den svenske eller danske ambassaden for hjelp.

Språk og Enkle Polske Fraser

Polsk er det offisielle språket i Gdansk. Selv om mange mennesker i turistområder snakker engelsk, kan det være nyttig å kunne noen enkle polske fraser for å vise respekt for lokal kultur og gjøre kommunikasjonen enklere.

  • Hei – Cześć (cheshch)
  • Takk – Dziękuję (dzyen-koo-yeh)
  • Ja – Tak (tahk)
  • Nei – Nie (nyeh)
  • Hvor er toalettet? – Gdzie jest toaleta? (g’dzhe yest toa-leh-tah)

Elektriske Sykler og Transportalternativer

Gdansk tilbyr et moderne transportsystem som inkluderer elektriske sykler, trikker, busser og drosjer. Du kan enkelt leie elektriske sykler fra selskaper som eBike Gdansk, noe som gir deg en praktisk og miljøvennlig måte å utforske byen på. Uber er også tilgjengelig som en praktisk drosjetjeneste.

Trygghet i Gdansk

Gdansk er generelt ansett som en trygg by for turister. Som i alle store byer, bør du likevel være oppmerksom på lommetyver og ta vanlige forholdsregler for personlig sikkerhet. Hold verdisaker nært og unngå å vise dyre gjenstander offentlig.

Med all denne praktiske informasjonen bør du være godt forberedt på ditt besøk i Gdansk. Utforsk denne vakre byen med tillit og nyt alt den har å tilby!

Les også

Legg igjen en Kommentar

Om oss

Vi elsker Gdansk, elsker du oss?

Nye innlegg

Nyhetsbrev

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?