Hjem » Reise til Gdansk

Reise til Gdansk

av Anne K
0 kommentar

Hvordan komme seg til Gdansk

Den enkleste, raskeste og beste måten å reise til Gdansk på er med fly. Når dette blir skrevet (2023) er det 3 flyselskap som flyr til Gdansk fra Oslo området og på en såpass kort tur er det lite som skiller de 3 foruten pris. Ryanair er stort sett det billigste alternativet og har som regel de beste flytidene, ulempen er at du må komme deg til Torp, men det gjør du enkelt med både tog og buss. Wizzair og Norwegian går fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Et tips er at de billigste billettene nå kun inkluderer en sekk som får plass under setet foran. Det er altså ikke gratis å ha med håndbagasje og glemmer du dette koster det fort like mye som flybilletten så vi anbefaler å dobbeltsjekke hva du faktisk har bestilt før du drar. Flytid er ca. 1t25min.

Gdansk Flyplass

Flyplassen i Gdansk fremstår som moderne og effektiv. Det er ikke like enkelt som det stort sett er i Norge nå med automater for innsjekking for hjemtur, men stort sett går det raskt. Ta høyde for noe mer kø i sikkerhetskontrollen enn du er vant til fra f.eks Gardermoen. Har du nettopp landet er det bare å få med seg kofferten, ta ut noe Zloty i ankomsthallen og komme seg inn til sentrum. På hjemturen kan flyplassen skilte med en relativ grei Taxfree, denne finner du lett da å gå gjennom denne er eneste måte å komme seg frem på. Flyplassen har også et bra utvalg av restauranter, blant annet McDonalds som kan passe greit om man har hatt en noe hard tur.

Fra Gdansk flyplass til Gdansk eller Sopot

Transport fra flyplassen og inn til Gdansk gjøres lett med taxi. Unngå disse som spør deg i ankomsthallen, gå heller ut og ta taxi fra holdeplassen der. En taxi inn til Gdansk sentrum tar en 15-20m avhengig av trafikken og koster deg et sted mellom 120 og 150 Zloty. Om det lyser litt motorlamper etc i taxien så er det bare sånn det er, det samme gjelder kjøringen som tidvis kan oppfattes som litt mer aggresiv enn i Norge. 

En annen mulighet å komme seg inn til Gdansk på er med tog, stasjonen er rett utenfor utgangen og er umulig å ikke finne. Det går dessverre ikke noe tog direkte til Gdansk sentrum, du må bytte Gdansk Wrzeszcz. Toget går hvert 30minutt og med bytte bruker du ca. 45minutter inn til sentrum. Prisen er det heller ingenting å si på, ca. 7 Zloty (ca 20 kroner,-.)

Buss er også en mulighet for en billig reise inn til byen. Finn bussen det står 210 Gdansk Glowny på. Denne går ca. 1 gang i timen og bruker ca. 30 minutter. Prisen er rett i underkant av 4 Zloty (rundt 10,- kroner) men du kan også velge å kjøpe et dagskort til 14 Zloty.

Hvordan komme seg rundt i Gdansk

Gdansk har et bra kollektiv system i tillegg til alt annet du finner i moderne byer. Trikk og buss får deg dit du vil, men taxi er også såpass rimelig at det kan være et like godt alternativ. Du finner elsykler og el sparkesykler nesten overalt som kan brukes på samme måte som i Norge, bare mye billigere. Vi har f.eks tatt elektrisk sparkesykkel fra Gdansk til Sopot, det tar litt tid men er var en morsom måte å se litt andre ting enn kun hovedveier.

Er Gdansk en trygg by?

Gdansk ansees som en trygg by, men som alle andre steder er det greit å ta noen forhåndsregler. På dagen kan du for det meste gå overalt uten å bekymre deg, på nattestid er det greit å holde seg til opplyste området og har dere drukket så sørg for å gå hjem sammen.

Les også

Legg igjen en Kommentar

Om oss

Vi elsker Gdansk, elsker du oss?

Nye innlegg

Nyhetsbrev

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?