Hjem » Hvordan komme seg fra Gdansk flyplass (Gdansk Lech Walesa) til Gdansk

Hvordan komme seg fra Gdansk flyplass (Gdansk Lech Walesa) til Gdansk

av Anne K
0 kommentar

Praktiske transportalternativer

Du har nettopp landet i Gdansk, men hvordan kommer du deg frem dit du faktisk skal? Gdansk Lech Walesa lufthavn, som ligger omtrent 12 kilometer vest for sentrum av Gdansk, er hovedinngangsporten for reisende som besøker regionen. Når du har landet på flyplassen, er det flere praktiske måter å komme deg fra flyplassen til Gdansk sentrum på. I denne artikkelen skal vi utforske de mest populære transportalternativene, slik at du kan velge den som passer best for deg.

Taxi – det enkleste alternativet

Å ta en taxi fra Gdansk flyplass til Gdansk sentrum er en av de enkleste og mest bekvemme alternativene. Du finner taxiplattformen utenfor terminalbygningene. De fleste selskapene aksepterer både kort, polske zloty (PLN) og euro (EUR), men det er alltid lurt å bekrefte betalingsmåter med sjåføren på forhånd. Prisen for en taxitur til Gdansk sentrum kan variere, men den ligger vanligvis rundt 50 til 70 PLN, avhengig av trafikkforholdene og tidspunktet på dagen. Turen tar vanligvis rundt 20-30 minutter, avhengig av trafikken.

Flybuss – billigste måten

En rimelig og praktisk måte å komme seg fra Gdansk flyplass til sentrum er å ta en flybuss. Flybussene er godt organisert og har faste ruter som forbinder flyplassen med ulike deler av byen, inkludert Gdansk sentrum. Du kan kjøpe billettene direkte på flyplassen eller ombord på bussen. Prisen for en billett varierer, men det ligger vanligvis rundt 3 til 4 PLN for en enveisbillett. Reisetiden med flybuss til Gdansk sentrum tar omtrent 30-40 minutter, avhengig av trafikkforholdene.

Leiebil – se mer av området

Hvis du foretrekker uavhengighet og ønsker å utforske området rundt Gdansk på egen hånd, kan du vurdere å leie en bil på flyplassen. Flere bilutleiefirmaer har kontorer på flyplassen, og du kan enkelt reservere en bil på forhånd via internett. Husk at du må ha gyldig førerkort og være kjent med lokale trafikkregler før du kjører i Polen. Det er også viktig å merke seg at parkering i Gdansk sentrum kan være begrenset og kostbart, så sjekk parkeringsmulighetene på forhånd.

Offentlig transport – billig men tungvint

For de som ønsker en rimelig transportløsning, er det et offentlig transportsystem som forbinder flyplassen med Gdansk sentrum. Du kan ta buss nummer 210 fra flyplassen til sentrum. Billettene kan kjøpes på bussholdeplassen eller ombord på bussen, og prisen er vanligvis rundt 3 til 4 PLN. Reisetiden kan variere, men det tar vanligvis omtrent 40-50 minutter å komme seg til sentrum med buss. Busstjenesten er et godt alternativ for de som ønsker å spare penger, men det kan være mindre praktisk for de med mye bagasje.

Privat transport – litt dyrere men vel verdt pengene

Skal du gjøre det lille ekstra kan du vurdere å forhåndsbestille privat transport fra flyplassen til Gdansk. Mange selskaper tilbyr denne tjenesten, og du kan bestille den på forhånd via internett. En sjåfør vil vente på deg på flyplassen med et skilt med navnet ditt, og du vil bli kjørt til ditt bestemmelsessted i komfort og stil. Prisene for privat transport kan variere avhengig av selskapet og bilens type, men det gir deg en problemfri opplevelse. Er dere på gutte/jentetur, hvorfor ikke ta en limousin inn til byen?

Les også

Legg igjen en Kommentar

Om oss

Vi elsker Gdansk, elsker du oss?

Nye innlegg

Nyhetsbrev

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?