Hjem » Hvorfor reise til Gdansk?

Hvorfor reise til Gdansk?

av admin
0 kommentar

Spørsmålet er nok heller: Hvorfor ikke dra til Gdansk?

Gdansk er en av Polens mest historiske og vakre byer, og har mye å tilby besøkende. Byen er kjent for sin vakre arkitektur, sitt livlige kulturliv, sine vakre parker og strandpromenader, samt sin unike historie. I forhold til norske priser er det også et billige land å besøke. Vi elsker Gdansk og dette er noen av grunnene til at vi reiser hit om og om igjen. Se også andre tips til hoteller, restauranter og uteliv i i byen.

Arkitektur og historie

Gdansk er en nydelig by og selv om arkitektur ikke er et den største interessen din er det fortsatt verdt å titte litt rundt når du er ute og går. Gamlebyen i Gdansk er en av Europas mest velbevarte bysentre og om du løfter blikket litt vil du oppdage mye type utsmykninger man sjeldent ser her i Norge. Store malerier på veggen, takrenner formet som frosker, rare små hus som egentlig ligner mest på kulisser osv. Mye er restaurert etter andre verdenskrig men nye bygninger i Gdansk sentrum er også pålagt å følge den gamle stilen. Det ser du spesielt godt i den nye områdene ved elven (hvor du etter vår mening også finner de beste hotellene, spisestedene og nattlivet)

Kultur og underholdning

Gdansk er byen som har noe for absolutt alle. Gdansk har et yrende kulturliv, med en rekke teaterforestillinger, konserter og museer. Du trenger heller ikke gå mange meter før du finner en pub eller en av overraskende mange (og veldig gode) coctailbarer. Er det museum som frister ville vi anbefalt en tur på Muzeum Narodowe (Nasjonalmuseet), Muzeum Historyczne Miasta Gdańska (historisk museum) eller Narodowe Muzeum Morskie (maritime museet). Er du heller sugen på en mer teatral opplevelse så se om det går noe spennende på et av byens mange teater, besøk f.eks byen Shakespeare teater som også har den årlige Shakespeare festivalen. Ta også en titt på oversikten vår over det beste utelivet i Gdansk.

Strandpromenader og parker

Til å være en relativt kompakt by finner du mye grønn lunger og fine turområdet i Gdansk. Et must er en tur langs Motława elven som ligger midt i byen. Her finner du også båtturer (blant annet kan du dra på tur med et sjørøverskip) og ferger. Langs hele elven er det også restauranter, puber og suvenirbutikker. Beveger du deg litt mer ut av sentrum finner du små parker nesten overalt. Det er heller ikke lange biten til den nydelige kystbyen Sopot. Taxituren tar ca. 30min avhengig av hvor i Gdansk du tar den fra og skal koste en 60-80pln. Det er også mulig å ta trikken fra fra kjøpesenteret Forum til Sopot, men dette er litt mer kronglete da man må bytte underveis. El sparkesykkel er også mulig, bare pass på å ta en med nok batteri da Google Maps sender deg på endel rare veier (anbefales, morsom måte å oppleve litt mer på, men det tar tid).

Matopplevelser i Gdansk

Det skal virkelig ikke stå på matopplevelser i Gdansk. Byen kan skilte med alt fra fine dining til burger restauranter. Det er dessverre ingen Michelin guide restauranter, men det ville ikke overraske oss om dukker opp noe stjerner etterhvert. Skal du virkelig gjøre det enkelt drar du på Foodcourten i toppetasjen på kjøpesenteret forum. Her finner du alle de vanlige stedene som Mcdonalds, KFC, Burger King, Max Burgers etc. Har du lyst på en litt mer spennende opplevelse (samt supergode coctails), anbefaler i å sjekke ut Jungla. Stedet er litt vanskelig å finne da det er i samme etasje som food court, men du må ut av selve senteret for å finne den. Går du for mer tradisjonelle restauranter ville vi anbefalt steder som Motlava, Bazar eller Mandu centrum.

Det er billig i Polen

Valutaen i Polen her polsk Zloty (PLN) og 1 Zloty er ca. 2,3 norske kroner. Med andre ord, gang alt med 2 og legg på litt til så har du ca. riktig pris. Prisnivået i Polen er langt lavere enn i Norge, går du på en pub får du en øl fra rundt 20 norske kroner og en drink/coctail koster fra en 40-50,- norske og oppover. Er du sugen på en pakke røyk må du ut med rundt 42,- norsk kroner, noe som er hakket billigere enn i Norge.

Matpriser er også hyggelige og du bør komme langt med 500,- for to personer på en av de bedre restaurantene. Går du på de mer internasjonale stedene som Hard Rock etc må du forvente høyere priser uten at det nødvendigvis er verdt det.

Andre priser som er verdt å få med seg:

Noen matvarepriser:

  1. Melk (1 liter): 7.80 NOK (3.30 PLN)
  2. Gulost (1 kg): 70 NOK (30 PLN)
  3. En flaske øl fra en kjent merkevare: 13 NOK (5.30 PLN)
  4. Pølse eller kjøttpålegg (1 kg): 107 NOK (46 PLN)
  5. En midt på treet vin (en flaske): 59 NOK (25 PLN)

Alkohol i butikk:

  1. Captain Morgan White Rum 202 NOK (87 PLN)
  2. Seagram’s Extra Dry Gin 125 NOK (53 PLN)
  3. Johnnie Walker Red Label 148 NOK (63 PLN)

Les også

Legg igjen en Kommentar

Om oss

Vi elsker Gdansk, elsker du oss?

Nye innlegg

Nyhetsbrev

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?